Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Servicii de urgenta - SMURD

 

SMURD

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Protectia consumatorilor  
Salvare  
SMURD  
Pompieri  
Politia  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare
SMURD Tirgu Mures ROMANIA + 40265 210 110, 112

Str. Gh. Marinescu nr. 50

Înca de la înfiintarea sa în anul 1990, SMURD a avut ca scop ameliorarea asistentei medicale de urgenta prespitaliceasca a bolnavului critic.
Acest segment a fost aproape inexistent inaintea înfiintarii SMURD, bolnavii critici ajungând la spital în stare foarte grava sau chiar decedati. Punctele în care SMURD au ameliorat acest segment sunt:
1. Îmbunatatirea promptitudinii interventiei, astfel ca în majoritatea cazurilor care au loc în perimetrul municipiului Tg.Mures, timpul de sosire nu depaseste 6 - 7 minute. Acest lucru a permis salvarea unor cazuri limita care include un numar mare de bolnavi resuscitati dupa un stop cardio-respirator. Rolul pompierilor este indiscutabil.
2. În cazul stopului cardio-respirator în prespital Târgu Mures la momentul actual are o rata de resuscitare si restabilire a circulatiei în faza prespitaliceasca de aproximativ 36% comparativ cu aproape de 0% în orasele în care nu functioneaza SMURD. Daca luam doar pacientii cu fibrilatie ventriculara ca si cauza a stopului cardio-respirator rezultatul în faza prespitaliceasca este 49%, cifra comparabila cu unele dintre cele mai bune servicii de urgenta din Europa si din SUA.
3. Ameliorarea supravietuirii în cazul traumatismelor prin accidente rutiere si prin alte mecanisme cum ar fi plagi înjunghiate, împuscate, caderi de la înaltime, etc..
4. Reducerea mortalitatii prespitalicesti la pacientii aflati în stare inconstienta sau la pacienti aflati în stari grave cum ar fi edemele pulmonare, infarct miocardic, etc..
5. Reducerea mortalitatii infantile în prespital începând cu anul 1996 unde se intervine la copii aflati în stare foarte grava si care necesita intubatie orotraheala si ventilatie mecanica, masuri de reanimare.
6. Educarea populatiei prin emisiuni speciale televizate transmise saptamânal prin televiziunea locala.
7. Crearea unor sisteme similare în alte orase ale tarii si programe continue de instruire si pregatire a medicilor din diferite regiuni ale tarii.
8. Prin segmentul de voluntariat, SMURD functioneaza ca un element de pregatire continua pentru viitorii medici, asistenti medicali, elevi ai scolilor sanitare si cetateni fara pregatire medicala anterioara.
Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun viata unei persoane sau mai multora in pericol imediat. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si nu in ultimul rind accidentele cu multiple victime.
Departamentul de Urgenta primeste pacientii din trei surse: SMURD, Serviciul de Ambulanta si mijloacele particulare.


Mai multe informatii

_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European