Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Vizitatori - Obiective culturale

 

Obiective culturale

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Divertisment  
Hărţi  
Hoteluri  
Obiective culturale  
Pensiuni  
Restaurante  
Transport  
Turism  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


Cetatea medievală din Târgu Mureş

Cetatea medievala din Tg Mures, monument istoric de mare valoare a fost construita in 1492. Castelul avea scopul de a intimida eventualele încercări de nesupunere ale secuilor. De-a lungul timpului a fost distrusa in mare parte de invazia trupelor straine, lucrarile de renovare incepand cu anul 1602.

Locuitorii au ajutat activ la terminarea cetăţii, dintre cele şapte bastioane ale cetăţii cinci fiind construite de breslele care s-au angajat să construiască fiecare cîte unul.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft.

Casa Teleki

Clădirea a fost construită în 1554 fiind cea mai veche casă cu etaj care a fost construită în oraşul nostru.

La vremea construirii clădirii, care a fost aşezată pe arcuri, potrivit modei vremii, aceasta era considerată drept cea mai mare şi cea mai frumoasă casă din oraş.

În 1756 casa a fost cumpărată de la familia Borbély de către groful Teleki Laszló care  a organizat in incinta casei sale primul muzeu din oraş, aici expunîndu-şi colecţia de minereuri şi animale împăiate, la care a mai adăugat un sertar cu obiectele necesare experimentelor din domeniul fizicii.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft.

Palatul Culturii

Arhitectii Komor Marcel si Jakab Dezso au proiectat una dintre cele mai reprezentative cladiri ale secessionului ardelean. Palatul se impune atat prin decoratia exterioara, cat si prin cea interioara. Din armonia ansamblului se desprind cu pregnanta acoperisul din majolica al fabricii Zsolnai (Pecs, Ungaria).

Decoratiile interioare sunt din materiale autentice, valoroase iar impresionantul hol interior - lung de 45 m - este realizat in marmura de Carrara si delimitat de doua oglinzi venetiene.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft

Catedrala ortodoxă din Târgu Mureş

Catedrala ortodoxă din Târgu Mureş, a fost construită în prima jumătate a secolului XX, împlinind astfel mai vechile aspiraţii ale credincioşilor de a avea un lăcaş de rugăciune care să poată substitui vechea bisericuţă de lemn din secolul al XVIII-lea, de multă vreme neîncăpătoare.

Catedrala în stil bizantin este o construcţie monumentală, în formă de cruce greacă, fiind proiectată de arhitectul Iosif Vlad. Ea a fost sfinţită la 2 decembrie 1934, iar decoraţiile interioare au fost terminate numai în 1986.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina Locuri celebre realizata de NetSoft.

_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European